Akar atanapi Cakra Dasar (Muladhara Cakra): Penyembuhan, Meditasi, Hartosna, Batu & Kristal

Akar atanapi Base Cakra disebut ogé Muladhara, 1st, atanapi Red Chakra 1280x960

Akar atanapi Cakra Dasar (Muladhara Cakra):
Penyembuhan, Meditasi, Hartosna, Batu & Kristal

  • Motto: Abdi
  • Mantra: LAM (dilafalkan 'Hum')
  • Warna: Net
  • Elemen: Bumi



Anjeun teu tiasa ngawangun bumi anu kuat tanpa pondasi-sareng éta hal anu sami sareng BodyHouse kami. Basis Cakra atanapi Akar Cakra (naha salah leres) mangrupikeun 'pondasi' anu ngadukung sadayana sésa anjeun. Nyatana, nami Sanskerta na nyaéta Muladhara, diwangun ku kecap-basa Sanskerta: Mula (root) sareng Adhara (dukungan, dasar). Éta roda énergi spiritual anu linggih dina dasar tulang tonggong anjeun.

Akar atanapi Dasar Cakra Daptar Eusi



Akar atanapi Dasar Cakra (Muladhara Cakra) Simbolisme & Hartosna

Janten naon anu hirup di kolong BodyHouse anjeun? Pikirkeun deui nalika anjeun budak leutik. Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi ruang bawah tanah éta dimana sadayana monster pikasieuneun kuring cicing. (Abdi sering benci nalika Ibu nyarioskeun kuring turun sareng nyandak bungkus hamburger tina freezer.) Dasarna sadayana ngeunaan kasalametan sareng kaamanan: éta pasangan sareng Kadal / uteuk naluri urang anu raoseun sareng henteu alesan hal kaluar.



Cakra Akar nyaéta dimana hirup sadayana anu urang percanten salami kahirupan urang. Balik deui ka taun-taun budak éta: naon anu anjeun carioskeun nalika umur anjeun tilu taun masih aya di dinya, kacuali anjeun parantos aktip ngarobah pikiran anjeun ngeunaan éta. Sakur ideu ngeunaan kaamanan pribadi, kulawarga, kapercayaan yén saha waé anu bakal miara sareng ngeunaan anjeun - Cakra Mimiti nahan sadayana. Éta sadayana ngeunaan diri fisik anjeun, ogé, kabutuhan poko: dorongan pikeun tuangeun, cai, panyumputan, séks, kaamanan sareng pelindung. Éta kenangan karuhun perang, bencana alam sareng musibah. Éta basa bumi pikeun rasa sareng bau.

The Root Chakra ogé ngagaduhan Sistem Peringatan Dini anjeun: nalika ujug-ujug indra anjeun ngajerit TEU DIDIEU AYEUNA AYEUNA SELAMAT KELUAR, éta Cakra Basis anjeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nyorot Alarm-Bell Beureum pikeun narik perhatian anjeun. Janten henteu heran yén Basis Cakra ogé tempat hirupna naluri ngalawan-atanapi-hiber anjeun, sareng anu beureum mangrupikeun warna anu nyambung sareng éta. Beureum ogé dikaitkeun sareng amarah sareng setrés, anu nyumbang énergi nyalira pikeun Ngaluarkeun Urang Ti Tempat Anu Goréng.

Dasarna (Pun dimaksudkeun), Basis Cakra nyaéta dimana urang ngagaduhan mékanisme pikeun ngagurudkeun diri sareng masihan diri 'akar' pikeun tumuh kuat sareng séhat di dunya.

kasaluyuan lalaki sareng bikangna aquarius



Akar atanapi Cakra Dasar (Muladhara Cakra) Penyembuhan & Deresihan

Kumaha anjeun terang nalika Akar Cakra anjeun kaluar tina kamampuan? Pilari hal-hal sapertos nyeri punggung handap, sirkulasi anu goréng sareng lemes. Libido anjeun tiasa low - atanapi teu aya. Sciatica (anu nyeri tina awak tonggong anjeun), urat varikos, masalah suku, kabebeng, gangguan anu patali imun, bahkan gangguan tuang - éta sadayana mangrupikeun gejala Cakra Akar anu henteu ngadukung anjeun ogé. Sinyal émosional tiasa janten sedih, déprési, gelisah atanapi agresi. Anjeun tiasa kalebetkeun ku kasieunan ngeunaan kabutuhan salamet sareng kamampuan pikeun nyayogikeun diri, kurang wani sareng ragu diri dasar. Anjeun panginten mendakan parobihan langkung seueur tibatan anu anjeun tiasa ngatur. Salah sahiji waé, sareng Akar Cakra anjeun nyungkeun bantosan.

Janten naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngubaran hal-hal ieu? Nyatu!



Hal kahiji anu anjeun kedah lakukeun nyaéta GERAK. Nalika Akar Cakra boh lesu atanapi aktip teuing, gerakan tiasa ngabantosan - utamina masalah pencernaan. Henteu kedah janten marathon, naha - leumpang atanapi jogét atanapi turun-turun gunung lokal anjeun tiasa ngabantosan. Bumi mangrupikeun rerencangan waktos-lami anjeun pikeun ieu. Diuk dina taneuh, sareng bayangkeun tempat ku tulang buntut anjeun muka sareng nginum dina énergi Bumi anu saé éta.

Dahareun beureum babaturan anjeun. Omat, cranberry, strawberry, éta apel beureum leueur (éta usumna!). Daging beureum pikasieuneun - dasar pisan. Kacang, kacang, endog, sareng sayuran akar sadayana tiasa ngabantosan Akar Cakra anu parantos dipiceun. Sareng bumbu tuangeun tuang ku jahé, cengkéh atanapi cabé hideung (bahkan hit tina cabé). Meunang ngompa getih!

Mandi perendaman anu saé sareng minyak aromaterapi di jerona. Anu mana ngabantuan Cakra Akar buruk? Pikir haneut sareng subur - cendana, cedar, patchouli, kasturi. Kaduruk lilin beureum nalika anjeun ngasakan diri.



Sareng nyaimbangkeun pipikiran penting pisan.

Coba ieu MANTRAS:

Kuring aman sareng aman dina énergi kuring sorangan.

Abdi kuat sareng tiasa ngadukung diri.

Kuring ngaku amarah, kasieunan kuring, sareng hatur nuhun kana inpormasi na.

Kuring ayeuna ngaleupaskeun aranjeunna ka Alam Semesta, tugasna parantos réngsé.

Akar atanapi Dasar Cakra (Muladhara Cakra) Balancing & Realignment

Anjeun panginten panginten naon bédana antara Penyembuhan sareng Balancing. Éta bédana antara tulang tonggong retak sareng tulang tonggong tina teu cocog. Anu mimiti peryogi padamelan langkung seueur tibatan anu kadua!

Aya seueur hal anu tiasa ngabantosan nyaimbangkeun Akar Cakra anjeun. Métode holistik sapertos pijet, akupungtur sareng reiki atanapi padamelan énergi sanés pasti tiasa ngalaksanakeun Cakra kana garis. Tapi nalika anjeun teu ngagaduhan aksés ka ahli holistik, aya seueur hal anu tiasa anjeun lakukeun pikeun anjeun nyalira.

Mimiti, cobian visualisasi. Bayangkeun teratai beureum anu éndah dina dasar tulang tonggong anjeun. Kumaha rupana? Beunghar tur subur, atanapi rada rebun? Bayangkeunana mekar pinuh, sumringah, mekar sareng seungit.

Nyingkirkeun akar li'l anjeun. Kéngingkeun pedikur! Sadaya fluffing na buffing na massaging sareng ngajantenkeun tooties anu saé éta bakal ngajadikeun anjeun hoyong memajak akar-akar éta, henteu? Sareng cet éta kuku suku beureum!

Ngomongna, Maké beureum. Henteu janten masalah naha éta hoodie karesep anjeun atanapi baju haneut cashmere. (Leggings beureum? Oh orok, enya.) Ngabandungan sabuk beureum anu seksi handap dina pingping anjeun sareng jalankeun énergi Akar éta.

Sareng leres pisan sareng tangtosna, nginum anggur beureum. Naha urang leres-leres kedah ngawartosan anjeun?

Akar atanapi Dasar Cakra (Muladhara Cakra) aktivasina

Aya sababaraha cara anu saé pikeun hudang Akar Cakra anjeun, sareng tangtosna Yoga aya di luhur daptar. Henteu, kami moal ngawartosan anjeun janten pretzel! Nyatana, salah sahiji sutra yoga anu pangsaéna pikeun Akar Cakra nyaéta Gunung Pose anu saé. Éta dimana anjeun ngan saukur nangtung, suku dipelak padet dina taneuh, sareng napas gampang, kabuka sareng jero. Ngarasa yén tanaga Cakra Akar ngahontal katuhu ka handap, nyiptakeun akar energetic ngaliwatan suku anjeun pikeun masihan diri anjeun perasaan kakuatan sareng stabilitas.

Kristal ogé hebat pisan nalika éta Sadaya Ngeunaan Dasar. Anjeun hoyong batu anu bakal nyaimbangkeun, ngajagi sareng jelas. Upami anjeun tiasa masihan diri anu alus-turun sareng tempatkeun batu-batu di base anjeun, hebat pisan; sanésna bahkan gaduh sababaraha anu anjeun tahan sareng ulin tiasa janten bantosan.

Henteu aya urutan khusus anu Heboh, urang nyarankeun Azurite, Hideung Tourmaline, Bloodstone, Carnelian, Chrysocolla, Citrine, Garnet, Golden Yellow Topaz, Hematite, Obsidian, Red Carnelian, Red Jasper Rhodochrosite sareng Smokey Quartz. Seueur (tapi henteu sadayana) ieu nyandak anu woohoo énergi Beureum; anu sanésna khusus pisan dina landasan sareng tameng (émut kami nyarioskeun Mojo Pelindung dina Akar Cakra).

Upami Akar Cakra anjeun dirobih sareng tahan batu, sadaya anu sanés langkung didukung, diperkuat sareng seukeut. Anjeun bakal ngaraos énergi sareng siap maju di dunya.

Buka anjeun!