Mariner 2 - Usuk antar-planét anu suksés munggaran

Kaca Misi pesawat ruang angkasa
Pelaut 2 Pelopor & Voyager Wisata Galileo Cassini-Huygens
Rosetta Utusan Fajar Horizons Anyar Juno
Hayabusa2 OSIRIS-REx ExoMars

Aplikasi di luhur nunjukkeun peluncuran sareng pondok (129 dinten) hiber tina Mariner 2 Spacecraft ti Bumi ka Venus di 1962.



Mariner 2 mangrupikeun pesawat ruang angkasa munggaran anu suksés mendakan planét sanés dina 14 Désémber 1962.

Mariner 2 mangrupikeun salinan anu sami tina Mariner 1 anu ancur (tanggal 22 Juli 1962) pas saatos ngantunkeun peluncuran kusabab aya kasalahan dina parangkat lunak hidayah peluncur. Masalahna diidentifikasi minangka kasalahan dina spésifikasi parangkat lunak kusabab overbar (dash di luhur simbol) anu ditingalkeun nalika spésifikasi na sacara manual disalin. Salajengna ieu disebat 'hyphen paling mahal dina sajarah'.



Diluncurkeun tanggal 27 Agustus 1962, Mariner 2 henteu ngagaduhan kaméra, tapi rupa-rupa alat ilmiah pikeun ngukur sebaran suhu di permukaan Venus, ogé ngadamel pangukuran dasar tina suasana Venus sareng ogé Bidang Magnetik Antarplanét sareng partikel muatan lingkungan.

naha aries sareng libras akur



Misi ieu kasuksésan lengkep sanaos seueur masalah nalika hiber kalebet sababaraha leungitna sakedap kendali sikap sareng kagagalan salah sahiji panel surya.

Saatos ngalangkungan Venus di 34.773 kilométer dina 14 Désémber 1962, Mariner 2 leungit hubungan sareng bumi tanggal 3 Januari 1963, sareng tetep aya di orbit ngeunaan matahari. Nanging, NASA henteu terang (atanapi henteu nyayogikeun) posisina saatos kaleungitan kontak sahingga animasi urang réngsé dina waktos éta.

Marinir 2 pesawat ruang angkasa

Inpormasi lengkep:



Mariner 2 Halaman Misi - NASA
Mariner 2 - Wikipedia

awéwé taurus sareng kanker lalaki dina ranjang